Interaktyvios grindys muziejuje!

2016 10 12
Interaktyvių grindų instaliacija „Radiniai bernardinių vienuolyne“ – naujiena Bažnytinio paveldo muziejaus lankytojams. Ši instaliacija skirta supažindinti lankytojus su Šv. arkangelo Mykolo bernardinių vienuolyno, kuriame šiuo metu įsikūręs muziejus, praeitimi.
 
Interaktyvios grindys – Lietuvoje gana reta technologinė idėja, kurią galima puikiai panaudoti edukacinių žaidimų kūrimui praplečiant tradicines mokomąsias programas ir inovatyviomis technologijomis pagerinant jų kokybę. Animacijoje naudojami radiniai unikalūs, iš tiesų rasti per 1993–2008 m. buvusio bernardinių vienuolyno teritorijoje vykdytus kasinėjimus.
 
 
Interaktyvių grindų instaliaciją sudaro keli vaizdo sluoksniai. Pirmasis, kuriame matomas archeologinis gruntas, nubyra lankytojams užlipus ant projekcijos. Tuomet priklausomai nuo vaikščiojimo krypties „atkasamas“ antrasis sluoksnis su archeologiniais radiniais. Vienuolių buičiai ir liturgijai tarnavę autentiški daiktai ir jų fragmentai pasakoja Bažnytinio paveldo muziejaus lankytojams apie kadaise čia gyvenusių seserų bernardinių kasdienybę. Gilesniame sluoksnyje matomi senesni radiniai, kai kurie išlikę net iš XV a., kai vienuolynas šioje vietoje dar nebuvo įkurtas. Lengvai suprantami, bet informatyvūs aprašai rodomi projekcijoje „atkasus“ kurį nors iš radinių. Siekiant didesnio įtaigumo, instaliacijoje naudojami ir garso efektai.
 
Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su kompiuterinių technologijų įmone UAB „Multimediamark“, turinčia nemažai patirties kuriant edukacijai skirtas instaliacijas Lietuvos muziejų ekspozicijose. Tikimasi, kad inovatyvus mokomasis žaidimas bus ypač įdomus ir naudingas moksleivių grupėms, atvykstančioms susipažinti su Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia, buvusiu bernardinių vienuolynu ir šiandien čia įsikūrusiu muziejumi. Artimiausiu metu planuojama įkelti žaidimo kompiuterinę versiją ir į Bažnytinio paveldo muziejaus svetainę.
 
Projekto rėmėjai:
Vilniaus arkivyskupija

Lietuvos kultūros taryba
UAB „Baltisches Haus“



MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria