Šeima muziejuje

2020 05 08

Kviečiame dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose šeimoms Bažnytinio paveldo muziejuje! Siūlome pamatyti Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią ir vienuolyną bei linksmai ir turiningai praleisti laiką! Šeimas kviečiame užsisakyti ir dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, pritaikytuose pagal vaikų amžiaus grupę ir poreikius. Edukacinės muziejaus programos papildys ir užtvirtins darželiuose ir mokyklose įgyjamas žinias. 

Privatūs edukaciniai užsiėmimai užsakomi iš anksto:
Tel. +370 5 2697800, +370 5 2697803
El. p. edukacija@bpmuziejus.lt
Užsiėmimai vyksta antradieniais–penktadieniais nuo 11 iki 17 val.
Kainos: edukacijos dalyviui 3,50 Eur; edukatoriaus paslauga 20 Eur.
Trukmė: apie 1 val.

Edukacinių užsiėmimų laikas pavieniams lankytojams nuo gegužės 25 d.:
Trečiadieniais ir penktadieniais 11 val.
Antradieniais ir ketvirtadieniais 16 val.
Šeštadieniais 11 val. 30 min.
Kainos: vaikui, suaugusiam 6 Eur 
Trukmė: apie 1 val.
Išankstinė registracija ir edukacijų temos:
Tel. +370 5 2697800, +370 5 2697803
El. p. edukacija@bpmuziejus.lt

Parengėme visas būtinas priemones, užtikrinančias saugų ir įdomų apsilankymą bei lankymosi taisykles karantino metu.

Kam skambina varpai?

Senovės Romoje varpai kviesdavo į pirtis ir sueigas, pranešdavo apie nelaimes, karo pradžią ir pabaigą. O kodėl ir kada jie skamba Vilniaus katedros varpinėje? Ar galėtų varpus pakeisti trimitai? Kviečiame tai sužinoti apsilankius katedros varpinėje! Kartu su gidu į viršų kopsime XIV amžių menančiais mūriniais laipteliais, vėliau juos pakeis įspūdingos medinės XIX amžiaus konstrukcijos, drąsiausi galės apžiūrėti miestą iš 45 metrų aukščio! Tam, kad įspūdžiai taip greitai neišblėstų, po ekskursijos specialia technika pasigaminsime suvenyrinį magnetuką.
Vytautas Didysis ir jo katedra

Garsiausias visų laikų Lietuvos valdovas Vytautas Didysis buvo Vilniaus katedros geradarys, šios šventovės požemiuose jis palaidotas, čia įamžintas jo atminimas. Kviečiame vaikus susipažinti su žymiuoju kunigaikščiu, jo epocha, katedros paveldu. Užsiėmimas susideda iš dviejų dalių: iš pradžių apžiūrima katedra, Vytauto atminimo ženklai, požemiai, o antrojoje dalyje vaikai žiūri specialiai sukurtą animacinį filmuką, domisi Vytauto giminaičiais, sprendžia dovanų galvosūkį, dėlioja katedros konstruktorių.
Tamsieji požemių labirintai

Išgirsti gido pasakojimus ir klausytis istorijų visuomet įdomu, tačiau niekas neprilygsta atradimo džiaugsmui, kai užduotis išsprendi ir atsakymus atrandi pats! Pasijusti tarytum pirmieji tyrinėtojai, nusileidę į tamsius ir baugius požemius, norime pasiūlyti ir jums. Keliausime tamsiais požemių labirintais pasišviesdami žibintuvėliais, atlikdami užduotis ir, klausydami gido, tyrinėsime požemių paslaptis.
Simbolių kalba

Simboliai žmonėms labai svarbūs, jie turi gilią prasmę. Kuo daugiau apie juos žinosime, tuo labiau praturtinsime savo gyvenimą. Ką simbolizuoja kryžius, akis, trikampis, balandis? Kodėl žuvis yra vienas seniausių slaptųjų Kristaus simbolių? Apžiūrinėdami gražiuosius liturginius indus, aiškinsimės, šifruosime simbolių kalbą, patys gaminsime papuošalus „shrink plastic“ technika.

 




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria