Muziejaus virtualus 3D turas

2020 12 19

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad Bažnytinio paveldo muziejus atveria savo virtualias duris patogiam, saugiam ir įdomiam apsilankymui! Bendradarbiaudami su VšĮ „3D Vilnius“ sukūrėme virtualų turą, pristatantį keliasdešimt panoraminių vaizdų, leidžiančių virtualiai užeiti, vaikščioti, įsižiūrėti bei pasijausti lyg patys keliautumėte muziejaus erdvėmis.

Virtualus turas papildytas vertinga istorine medžiaga, pristatančia Šv. Mykolo bažnyčios ir vienuolyno ansamblio architektūrą ir istoriją, Sapiegų giminę ir jos mauzoliejų, pasakojančia apie unikalios nuolatinės ekspozicijos šerdimi tapusias Vilniaus arkikatedros lobyno vertybes bei jų atradimo istoriją. Vaikštant po Renesanso laikus menantį ansamblį siūloma aplankyti ekspoziciją „Dangaus miestas“, pristatančią septyniolika Vilniaus vienuolijų: nuo XIV a. sostinėje įsikūrusių pranciškonų ir dominikonų iki XVIII a. čia atsikėlusių šaričių, ir iš arčiau apžiūrėti joje pristatomus bažnytinės auksakalystės, tekstilės, skulptūros bei dailės šedevrus.

Ture įamžintos ir muziejuje veikiančios laikinos parodos. Šiuo metu, nespėjusiems to padaryti gyvai, virtualus turas suteikia unikalią progą apžiūrėti keramikės Onos Grigaitės parodą „Dar šiek tiek aukos“ bei restauruotų paveikslų parodą „Pamokslininkai, stebukladariai ir architektas. Vilniaus arkivyskupijos bažnyčių šventųjų atvaizdai“. Šias parodas bus galima apžiūrėti ir vėliau, kai jos bus pakeistos naujomis laikinomis parodomis.

Virtualus turas – tai puiki edukacinė platforma moksleiviams, mokytojams, studentams, paveldo tyrėjams ir visiems besidomintiems sakraliu menu, leidžianti pamatyti muziejaus ekspozicijas fiziškai to padaryti negalintiems asmenims. 

Kviečiame apsilankyti: bpmuziejus.lt/3d-turas/vrt/

Rėmėjai: Vilniaus arkivyskupija, Lietuvos kultūros taryba




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

                   bernardinai.lt
         

Rėmėjai

       Domus Maria