Virtualios edukacijos

Kviečiame užsisakyti ir dalyvayti virtualiuose edukaciniuose užsiėmimuose! Siūlome įtvirtinti mokyklose įgytas žinias bei linksmai ir įdomiai praleisti laiką!

Virtuali edukacija „Šventasis karalaitis Lietuvos globėjas
Susipažinsime su šv. Kazimieru, jo gyvenimo istorija, sužinosime, kokias malones ir stebuklus patyrė jo užtarimo meldę tikintieji. Išsiaiškinsime, kodėl šv. Kazimieras dažniausiai vaizduojamas su Lietuvos didžiojo kunigaikščio karūna ir apsiaustu, vienoje rankoje laikantis kryžių, o kitoje – leliją. Programa pagal amžiaus grupę pritaikoma 1– 6 ir 7–12 klasių mokiniams. Trukmė: 45 min. Kaina 1,50 Eur moksleiviui.

Virtuali edukacija „Vilniaus praeities istorija  vienuolių sukurtas dangaus miestas
Senojo Vilniaus gyvenimas neatsiejamas nuo vienuolynų kultūros. Vienuolynuose žmonės rasdavo prieglobstį nuo negandų, čia būdavo auklėjamos ir mokomos kilmingų bei paprastų giminių atžalos. Vienuoliai perrašinėdavo knygas, klausydavo išpažinčių, mokydavo, patardavo dvasiniais reikalais. Iš vienuolynų po miestą plito mokslo atradimai, įvairūs patobulinimai, kulinariniai receptai ir medicininės žinios...Programa skirta 7–12 klasių mokiniams. Trukmė: 45 min. Kaina 1,50 Eur moksleiviui.

Virtuali edukacija „Simbolių kalba
Ką pasakoja bažnyčių sienos, langai, altoriai? Ką nurodo bažnyčios pavadinimas ir ką simbolizuoja kryžius, akis altoriuje? Apžiūrinėdami bažnyčių interjerus, liturginius indus aiškinsimės, šifruosime simbolių kalbą ir sužinosime jų istoriją. Programa skirta 1–8 klasių mokiniams. Trukmė: 45 min. Kaina 1,50 Eur.

Virtuali edukacija „Vytautas Didysis ir jo katedra
Garsiausias visų laikų Lietuvos valdovas Vytautas Didysis buvo Vilniaus katedros geradarys, šios šventovės požemiuose jis palaidotas, čia įamžintas jo atminimas. Kviečiame vaikus susipažinti su žymiuoju kunigaikščiu, jo epocha, katedros paveldu. Programa skirta priešmokyklinio amžiaus vaikams ir 1–4 klasių mokiniams. Trukmė: 45 min. Kaina 1,50 Eur moksleiviui.

Virtuali edukacija „Lietuvos istorija Vilniaus katedroje: karaliai, didikai, menininkai
Vilniaus Šv. vyskupo Stanislovo ir šv. Vladislovo arkikatedra bazilika – viena seniausių ir svarbiausių katalikų šventovių Lietuvoje. Nuo pat Lietuvos krikšto 1387 m. iki XX a. vidurio be pertraukos tikintiesiems tarnavusios ir jiems 1988 m. grąžintos katedros istorinę ir dvasinę svarbą liudija joje išlikusios didikų funduotos koplyčios, įvairių laikotarpių dailės, skulptūros, auksakalystės šedevrai, kelios dešimtys memorialinių lentų ir antkapinių paminklų. Programa skirta 5–8 ir  9–12 klasių moksleiviams. Trukmė: 45 min. Kaina 1,50 Eur moksleiviui.

Virtuali edukacija „Vilniaus katedros požemiuose
Vilniaus katedros požemiai – nematoma pastato dalis – pristato šventovės, stovinčios vienoje seniausiai gyvenamų Vilniaus vietų, istoriją, pastato kaitą, čia palaidotus Lietuvos valstybei ir Bažnyčiai nusipelniusius asmenis. Susipažinsime su laidojimo tradicijomis, archeologiniais radiniais, senaisiais palaidojimais, kriptomis, karalių mauzoliejumi ir vieną iš seniausių freskų Lietuvoje. Programa skirta 1–4 ir  5–12 klasių moksleiviams. Trukmė: 45 min. Kaina 1,50 Eur moksleiviui.

Daugiau informacijos:
Tel.: +370 5 2697803
El. p. edukacija@bpmuziejus.lt

 




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria