Fantastinis Renesansas. Nauja edukacija nuo gruodžio mėnesio!

Bažnytinio paveldo muziejus puoselėja senojo Vilniaus kaip vienuolijų miesto idėją. Vienas įdomiausių muziejaus „eksponatų“ yra Renesanso laikus menantis, analogų Lietuvoje neturintis Šv. Mykolo bažnyčios ir bernardinių vienuolyno ansamblis, pasižymintis klauzūrine vienuolyno struktūra. Kviečiame pažinti skirtingų istorijos laikotarpių materialųjį palikimą, vienuolyno architektūros istorinę raidą, erdvės simbolines reikšmes naujoje edukacinėje programoje „Fantastinis Renesansas“.

Renesanso žmonės ir fantastinė architektūra

Kas yra Renesanso žmogus? Šiais laikais taip vadinamas universalus mokslininkas, koks buvo Leonardas da Vinčis. Ar tokie buvo visi, gyvenę XVI a. – Renesanso epochoje? Atsakymų pas da Vinčį keliauti neverta: Vilniuje taip pat gyveno žmonės, kuriems vienodai rūpėjo menas ir politika, tradicijos ir ateitis, religija ir humanizmas. Kultūrinės edukacijos metu LDK kancleris Leonas Sapiega, karalienė Bona Sforca, kilmingos vienuolės bernardinės, architektas ir kiti Lietuvos istorijos veikėjai atgyja per edukatorės – Visažinės istorikės – pasakojimus. Per konkrečių žmonių gyvenimų pasakojimus moksleiviai lengviau supranta juos supančią aplinką ir pastatų reikšmes, o įkvėpti istorijų ir patys tampa universalesni: braižo perspektyvą, kuria bažnyčios fasadus, aiškinasi simbolines pastatų puošybos reikšmes. Programa skirta 1–6 klasių mokiniams. Grupė nuo 10 iki 25 vaikų. Trukmė: 1,5 val. Kaina 4,50 E

Fantastinis Renesansas ir kitos istorijos

Fantastinis Renesansas – tai įspūdingos Vilniaus istorijos, primirštos ir dėl to kone nerealios. Taip pat – moksleivių išmonės vaisiai: sušgalvoti pastatai ir žmonės, išguldyti popieriuje pagal tikrus renesansinės architektūros kanonus. Edukacijos metu istorijų pasakojimo (storytelling) būdu pristatoma renesanso architektūra, tekstilė ir auksakalystė, o taip pat kalbama apie Renesansą iš didžiosios R: šios kultūros epochos idėjas, įvykius ir savitus reiškinius, formavusius tuometinio žmogaus mąstymą. Įkvėpti istorijų, moksleiviai konstruoja savo renesansinį pastatą virtualioje atvirutėje ar popieriniame koliaže, taip susikurdami asmeninį santykį su tokia tolima, tačiau iki šiol svarbia kultūros epocha. Programa skirta 7–12 klasių mokiniams. Grupė nuo 10 iki 25 vaikų. Trukmė: 1,5 val. Kaina 4,50 Eur.

Virtualūs pasakojimai apie Renesansą

Renesansas – tai idėjos, kurios supo prieš kone 500 metų gyvenusius žmones, ir sukūrė renesansą iš mažosios raidės – architektūros ir dailės stilių, įkvėptą antikinių menų. Virtualios edukacijos metu šiuos sudėtingus kultūrinius reiškinius profesionalūs muziejaus edukatoriai pateikia moksleiviams patrauklia forma, į interaktyvų pasakojimą įtraukiant filmuką, protmūšį, virtualius žaidimus. Taip kiekvienas moksleivis gali įsisavinti ir pasitikrinti ką tik igytas žinias bei susikurti savo asmeninį santykį su, atrodo, tokia tolima, paslaptinga, kone fantastiška kultūros epocha. Programa skirta 5–10 klasių mokiniams. Grupė nuo 10 iki 25 vaikų. Trukmė: 45 min. Kaina 1,50 Eur.

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba
Rėmėja: Vilniaus arkivyskupija

Daugiau informacijos: tel. +370 5 2697800+370 5 2697803, el. paštas edukacija@bpmuziejus.lt




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

                   bernardinai.lt
         

Rėmėjai

       Domus Maria