Privatumo politika

Viešoji įstaiga „Sakralus menas“ (Bažnytinio paveldo muziejus, toliau – Muziejus) taiko duomenų privatumo politiką (toliau – Privatumo politika) asmens duomenims, kurie yra pateikiami lankytojų arba surenkami ir tvarkomi naudojantis Bažnytinio paveldo muziejaus paslaugomis. Šioje svetainės skiltyje nurodomos lankytojų asmens duomenų rinkimo priežastys ir naudojimo paskirtys.

Bilietų pardavimas

Bilietus į Bažnytinio paveldo muziejaus ekspozicijas ir renginius galima įsigyti Muziejaus bilietų kasose Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje (Šv. Mykolo g. 9, 01124 Vilnius) ir Vilniaus arkikatedros varpinėje (Katedros a. 2, 01143, Vilnius), taip pat per„Paysera Tickets“ platformą, kurią galima pasiekti tiesiogiai internetiniu adresu tickets.paysera.com arba per Muziejaus interneto svetainę bpmuziejus.lt. Muziejaus internetinėje svetainėje perkant bilietus į ekspozicijas ir renginius, pirkėjas yra nukreipiamas į „Paysera Tickets“ platformą, kuri perduoda Muziejui šiuos pirkėjo duomenis: el. pašto adresą, užsakymo ID, užsakymo laiką, nupirktų bilietų kiekį, užsakymo sumą ir užsakymo apmokėjimo būdą. Tokiam bilieto įsigijimui bus taip pat taikoma „Paysera Tickets“ privatumo politika, kurią galite rasti adresu https://tickets.paysera.com/lt/information/privacy-policy.

Pirkėjo pateikti duomenys yra naudojami tik tam, kad užsakymas būtų įvykdytas. Be pirkėjo leidimo šie duomenys nebus naudojami jokiems kitiems tikslams, nebus perduodami ar parduodami trečiosioms šalims, nesusijusioms su Muziejaus tiesioginių paslaugų teikimu. Muziejus nekaupia pirkėjų prisijungimo prie mokėjimo sistemų duomenų.

Prisijungimo prie elektroninės bankininkystės ar mokėjimo sistemos „Paysera“ duomenis pirkėjas įveda bankų ar „Paysera“ internet svetainėse, todėl Muziejui ši informacija yra neprieinama. Prisijungimui prie elektroninės bankininkystės ar mokėjimo sistemos „Paysera“ pateikti pirkėjo asmens duomenys (vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, banko sąskaitos numeris) saugomi 10 metų nuo paskutinės pirkimo-pardavimo sutarties vykdymo operacijos dienos. Pasibaigus aktyvios duomenų bazės saugojimo terminui, asmens duomenys automatiškai ištrinami.

Pirkėjo duomenų rinkimo ir tvarkymo pagrindas yra pirkimo-pardavimo sutarties (pirkėjui siekiant įsigyti bilietus iš internetinės parduotuvės) sudarymas ir vykdymas.

Internetinė prekyba

Norėdami užsisakyti prekes Bažnytinio paveldo muziejaus internetinėje parduotuvėje, pirkėjai gali užsiregistruoti muziejaus svetainėje pateikiamoje užsakymo formoje.

Registruodamasis Muziejaus internetinėje parduotuvėje, pirkėjas turi nurodyti savo el. pašto adresą ir susikurti pirkėjo paskyros slaptažodį. Taip pat pirkėjas turi patvirtinti leidimą jo nurodytu el. pašto adresu siųsti informacinius pranešimus, būtinus įvykdyti prekių užsakymą.

Užsiregistravęs Muziejaus internetinėje parduotuvėje, pirkėjas savo paskyros profilyje privalo pateikti asmens duomenis, būtinus įvykdyti prekių užsakymą ir pažymėtus žvaigždutėmis: vardą, pavardę, telefono numerį, el. pašto adresą, gavėjo (pristatymo) adresą. Pirkėjas yra atsakingas už teisingų duomenų pateikimą. Savo paskyros profilyje pirkėjas taip pat pažymi, ar sutinka gauti Muziejaus naujienlaiškius.

Muziejaus internetinėje svetainėje perkant prekes, pirkėjas yra nukreipiamas į „Paysera“ platformą, kuri perduoda Muziejui šiuos pirkėjo duomenis: el. pašto adresą, užsakymo ID, užsakymo laiką, nupirktų prekių sąrašą, užsakymo sumą ir užsakymo apmokėjimo būdą. Tokiam prekių įsigijimui bus taip pat taikoma „Paysera“ privatumo politika, kurią galite rasti adresu https://tickets.paysera.com/lt/information/privacy-policy

Pirkėjo pateikti duomenys yra naudojami tik tam, kad užsakymas būtų įvykdytas. Be pirkėjo leidimo šie duomenys nebus naudojami jokiems kitiems tikslams, nebus perduodami ar parduodami trečiosioms šalims, nesusijusioms su Muziejaus tiesioginių paslaugų teikimu. Muziejus nekaupia pirkėjų prisijungimo prie mokėjimo sistemų duomenų.

Prisijungimo prie elektroninės bankininkystės ar mokėjimo sistemos „Paysera“ duomenis pirkėjas įveda bankų ar „Paysera“ interneto svetainėse, todėl Muziejui ši informacija yra neprieinama. Prisijungimui prie elektroninės bankininkystės ar mokėjimo sistemos „Paysera“ pateikti pirkėjo asmens duomenys (vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, banko sąskaitos numeris) saugomi 10 metų nuo paskutinės pirkimo-pardavimo sutarties vykdymo operacijos dienos. Pasibaigus aktyvios duomenų bazės saugojimo terminui, asmens duomenys automatiškai ištrinami.

Pirkėjo duomenų rinkimo ir tvarkymo pagrindas yra pirkimo-pardavimo sutarties (pirkėjui siekiant įsigyti prekes iš internetinės parduotuvės) sudarymas ir vykdymas.

Norėdamas užsisakyti prekes Bažnytinio paveldo muziejaus „Facebook“ paskyros elektroninėje parduotuvėje, pirkėjas turi nurodyti išsirinktos prekės pavadinimą ir savo asmens duomenis (vardą, pavardę, telefono numerį, el. pašto adresą, gavėjo (pristatymo) adresą), būtinus įvykdyti prekių užsakymą, asmenine žinute „Facebook“  paskyroje arba el. paštu muziejus@bpmuziejus.lt. Pirkėjas yra atsakingas už teisingų duomenų pateikimą.

Muziejus suformuoja ir pirkėjo nurodytu el. pašto adresu atsiunčia sąskaitą už užsakytas prekes ir jų pristatymo išlaidas. Prekių užsakymo patvirtinimui reikalingą pinigų sumą pagal išrašytą sąskaitą pirkėjas perveda Muziejui į atsiskaitomąją sąskaitą LT08 7300 0100 8936 0580, laukelyje „Mokėjimo paskirtis“ įrašydamas „Bažnytinio paveldo muziejaus prekės“. Atlikęs mokėjimą, pirkėjas persiunčia pavedimo kopiją el. paštu muziejus@bpmuziejus.lt, o Muziejus išsiunčia įsigytas prekes pirkėjo nurodytu adresu.

Su prekių pristatymo būdais, kainomis ir trukme galima susipažinti Pirkimo taisyklėse

Pirkėjo pateikti duomenys yra naudojami tik tam, kad užsakymas būtų įvykdytas. Be pirkėjo leidimo šie duomenys nebus naudojami jokiems kitiems tikslams, nebus perduodami ar parduodami trečiosioms šalims, nesusijusioms su Muziejaus tiesioginių paslaugų teikimu. Muziejus nekaupia pirkėjų prisijungimo prie mokėjimo sistemų duomenų.

Prisijungimo prie elektroninės bankininkystės ar mokėjimo sistemos „Paysera“ duomenis pirkėjas įveda bankų ar „Paysera“ interneto svetainėse, todėl Muziejui ši informacija yra neprieinama. Prisijungimui prie elektroninės bankininkystės ar mokėjimo sistemos „Paysera“ pateikti pirkėjo asmens duomenys (vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, banko sąskaitos numeris) saugomi 10 metų nuo paskutinės pirkimo-pardavimo sutarties vykdymo operacijos dienos. Pasibaigus aktyvios duomenų bazės saugojimo terminui, asmens duomenys automatiškai ištrinami.

Pirkėjo duomenų rinkimo ir tvarkymo pagrindas yra pirkimo-pardavimo sutarties (pirkėjui siekiant įsigyti prekes iš internetinės parduotuvės) sudarymas ir vykdymas.

Praktika ir savanorystė

Muziejus kviečia istorijos, meno istorijos, komunikacijos, vizualiųjų ir taikomųjų menų bei kitų sričių studentus atlikti praktiką Bažnytinio paveldo muziejuje, Vilniaus katedros požemiuose ir varpinėje. Neturintys galimybės atlikti studijų praktiką, tačiau norintys susipažinti su muziejaus gyvenimu, prisidėti prie renginių organizavimo, ekskursijų ir edukacinių užsiėmimų ruošimo bei vedimo asmenys nuo 16 metų amžiaus yra kviečiami prisijungti prie Bažnytinio paveldo muziejaus savanorių komandos.

Norėdamas tapti Muziejaus praktikantu arba savanoriu, kandidatas turi užsiregistruoti el. paštu muziejus@bpmuziejus.lt ir nurodyti savo vardą, pavardę, telefono numerį, el. pašto adresą, adresą, gimimo datą, išsilavinimą, darbo ir savanorystės patirtį, mokamas kalbas ir kitus įgūdžius, susijusius su Muziejaus veikla. Kandidatas yra atsakingas už teisingų duomenų pateikimą.

Šiuos asmens duomenis Muziejus tvarko praktikos ar savanorystės veiklos tikslu tol, kol galioja praktikos ar savanorystės sutartis. Pasibaigus sutarties galiojimui, duomenys yra saugomi Muziejaus archyve trejus metus.

Praktikantų asmens duomenų rinkimo ir tvarkymo pagrindas yra praktikos, savanorių – savanorystės Muziejuje sutarties sudarymas ir vykdymas.

Kandidatūra dirbti muziejuje

Asmenys, norintys dirbti Bažnytinio paveldo muziejuje, Vilniaus katedros požemiuose ir varpinėje, yra kviečiami atsiųsti savo motyvacinius laiškus ir gyvenimo aprašymus el. paštu muziejus@bpmuziejus.lt. Motyvaciniuose laiškuose ir gyvenimo aprašymuose nurodoma informacija ir asmens duomenys (vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, adresas, gimimo data, išsilavinimas, darbo ir savanorystės patirtis, mokamos kalbos ir kiti įgūdžiai, susiję su Muziejaus veikla) yra tvarkomi kandidatų sutikimo pagrindu siekiant atlikti atranką į galimą darbo poziciją. Kandidatas yra atsakingas už teisingų duomenų pateikimą.

Kandidatų asmens duomenis Muziejus tvarko tol, kol vyksta atranka į konkrečią darbo poziciją, arba gavus kandidato sutikimą saugoti duomenis ilgiau.

Vaizdo stebėjimas

Siekiant užtikrinti Muziejaus turto saugumą, darbuotojų bei kitų asmenų gyvybės, sveikatos, turto, kitų teisių ir laisvių apsaugą, Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje (Šv. Mykolo g. 9, 01124 Vilnius) ir Vilniaus arkikatedros varpinėje (Katedros a. 2, 01143, Vilnius) vykdomas vaizdo stebėjimas, kai kiti būdai ar priemonės yra nepakankamos ir (arba) netinkamos siekiant išvardytų tikslų ir jeigu duomenų subjektų, patenkančių į stebėjimo lauką, interesai nėra svarbesni.

Dėl Muziejaus darbo specifikos vaizdas stebimas Muziejaus patalpose (darbuotojų darbo vietose, ekspozicijų salėse, koridoriuose, saugyklose, sandėliuose), valdomoje teritorijoje (patekimo į teritoriją ir įėjimų į pastatą vietose, teritorijoje aplink pastatą), tačiau jis nėra vykdomas Muziejaus patalpų dalyse, kuriose privatumo apsauga yra pagrįsta, siekiant nepažeisti Muziejaus lankytojų ir darbuotojų orumo (pavyzdžiui, tualetuose).

Prieš patenkant į Muziejaus objektų patalpas, kuriose atliekamas vaizdo stebėjimas, yra verbaliai ir vizualiai aiškiai suteikiama informacija apie vaizdo stebėjimą. Muziejus užtikrina, kad vaizdo duomenis tvarkytų tik Muziejaus įgalioti asmenys, kurie yra supažindinti su asmens duomenų teisinę apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais ir pasirašytinai įsipareigoję jų laikytis.

Vaizdo stebėjimo metu surinkti asmens duomenys yra tvarkomi teisėto intereso pagrindu, siekiant užtikrinti Muziejaus turto saugumą, darbuotojų, lankytojų ir kitų asmenų gyvybės, sveikatos, turto, kitų teisių ir laisvių apsaugą.

Vaizdo metu surinkti asmens duomenys yra saugojami 14 dienų nuo vaizdo įrašo padarymo momento.

Renginiai, ekskursijos ir muziejaus patalpų nuoma

Muziejus gali paprašyti pateikti ekskursijas organizuojančių, į ekskursijas ir renginius besiregistruojančių ar Muziejaus patalpas renginiams norinčių išsinuomoti asmenų duomenis (vardus, pavardes, telefono numerius, elektroninio pašto adresus, adresus). Šie duomenys tvarkomi Muziejaus administravimo, statistikos, saugumo, grįžtamojo ryšio, pagalbos lankytojams bei Muziejaus turto apsaugos tikslais.

Renginių ir ekskursijų dalyvių duomenys yra tvarkomi lankytojų sutikimo pagrindu ir saugojami 1 metus.

Muziejaus patalpų nuomos atveju asmens duomenys yra tvarkomi nuomos sutarties pagrindu (siekiant sudaryti ir vykdyti sutartį) ir saugojami 10 metų po sutarties galiojimo pabaigos.

Renginių fotografavimas ir filmavimas

Muziejaus pristatymo, reklamos, veiklos archyvo administravimo tikslais gali būti fotografuojami ir filmuojami renginiai ir parodos, taip pat tuo metu Muziejuje esantys lankytojai. Informacija apie fotografuojamą ar filmuojamą renginį pateikiama lankytojams prieš patenkant į renginio patalpas (prie įėjimo į Muziejaus patalpas, taip pat Muziejaus bilietų kasoje).

Fotografuojamo ar filmuojamo renginio lankytojų asmens duomenys (nuotraukos, vaizdo įrašai ir jų ištraukos) yra valdomi Muziejaus ir gali būti viešinami Muziejaus internetinėje svetainėje, paskyrose socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“, „Youtube“, taip pat kitose informacijos sklaidos ar reklamos priemonėse. Muziejus gali renginio nuotraukas, vaizdo įrašus ir jų ištraukas perduoti tretiesiems asmenims, padedantiems organizuoti, pristatyti ar reklamuoti renginį ar parodą (reklaminės medžiagos kūrėjams ir platintojams.

Multimedijų gidas

Multimedijų gidas yra internetinė svetainė, skirta suteikti lankytojams papildomą vaizdinę, garsinę ir tekstinę informaciją apie Bažnytinio paveldo muziejaus ekspozicijas ir eksponatus. Multimedijų gidą lankytojai gali pasiekti per Muziejaus ekspozicijoje esančius planšetinius kompiuterius arba savo mobiliuosius įrenginius (išmaniuosius telefonus arba planšetinius kompiuterius).

Multimedijų gido svetainės lankytojai gali užsiprenumeruoti Muziejaus naujienlaiškius nurodydami savo vardą ir elektroninio pašto adresą. Šie lankytojų asmens duomenys yra renkami ir tvarkomi sutikimo gauti naujienlaiškius pagrindu.

Slapukų politika

Jums lankantis bpmuziejus.lt ir gidas.bpmuziejus.lt interneto svetainėse, siekiame, kad pateikiama informacija ir svetainių funkcijos būtų pritaikytos tik Jums. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį muziejaus svetainių lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėse istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi muziejaus interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jums. Apsilankę muziejaus interneto svetainėje, Jūs galite nurodyti, ar sutinkate, kad būtų naudojami slapukai. Jei nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, bet kada galite atšaukti sutikimą juos naudoti, pakeitę parinktis ir ištrynę įrašytus slapukus. 

Apie muziejaus internetinėse svetainėse naudojamus slapukus daugiau galite sužinoti šiose nuorodose:

Apklausos

Muziejaus statistikos tikslais gali būti vykdomos lankytojų apklausos, kuriose prašoma nurodyti lankytojo amžių, lytį bei gyvenamąją vietovę. Šie duomenys yra anoniminiai, apklausos dalyvis nėra atskirai identifikuojamas.

Duomenų saugojimo terminas

Visi aukščiau nurodytomis priemonėmis surenkami asmens duomenys yra tvarkomi ir saugomi ne ilgiau, nei numatyta šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais.

Naujienlaiškių prenumeratorių asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslais yra tvarkomi ir saugomi 3 metus nuo paskutinio naujienlaiškio atidarymo. Naujienlaiškių prenumeratos galima atsisakyti el. paštu muziejus@bpmuziejus.lt arba paspaudus nuorodą „Atsisakyti naujienlaiškio“ bet kurio Bažnytinio paveldo muziejaus naujienlaiškio apačioje.

Duomenų perdavimas

Aukščiau nurodytomis priemonėmis surenkamų asmens duomenų valdytojas yra Viešoji įstaiga „Sakralus menas“ (Bažnytinio paveldo muziejus). Muziejaus tvarkomi ir saugomi asmens duomenys nėra atskleidžiami jokiems asmenims, išskyrus šioje Privatumo politikoje aprašytų paslaugų įgyvendinimą užtikrinančius Muziejaus partnerius. Taip pat asmens duomenys gali būti pateikiami valdžios arba teisėsaugoms įstaigoms (pavyzdžiui, policijai arba priežiūros institucijoms), tačiau tik joms pareikalavus pagal taikomą įstatymą arba siekiant užtikrinti Muziejaus teises arbar Muziejaus klientų, darbuotojų ir išteklių saugumą.

Duomenų apsauga

Aukščiau nurodytomis priemonėmis surenkami asmens duomenys yra saugomi ir tvarkomi pagal reikalavimus, nustatytus Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme ir Europos Sąjungos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente.

Muziejus stengiasi užtikrinti visų tvarkomų asmens duomenų apsaugą nuo netyčinio ar neteisėto sunaikinimo arba netyčinio praradimo, pakeitimo, neįgalioto atskleidimo arba prieigos, ir nuo visų kitų neteisėtų tvarkymo formų.

Asmens duomenų nepateikimas ir teisės apriboti jų naudojimą

Muziejaus ar jo internetinės svetainės lankytojai turi teisę atsisakyti pateikti savo asmens duomenis, tačiau tokiu atveju Muziejus negali užtikrinti šioje Privatumo politikoje išvardintų tikslų įgyvendinimo. Pavyzdžiui, aukščiau išvardintų asmens duomenų pateikimas yra būtinas norint įsigyti elektroninius bilietus į Bažnytinio paveldo muziejų, Vilniaus arkikatedros požemius ir varpinę, Muziejaus organizuojamus renginius ir parodas, Muziejaus internetinėje parduotuvėje pateikiamas prekes. Nepateikus asmens duomenų negalima dalyvauti atrankoje į darbo vietą, atlikti praktikos Muziejuje ar tapti Muziejaus savanoriu.

Muziejaus lankytojai turi teisę nesutikti, kad jų asmens duomenys būtų tvarkomi; atšaukti ankstesnį sutikimą; prašyti, kad Muziejus leistų susipažinti su duomenimis, juos ištaisytų, ištrintų arba apribotų duomenų tvarkymą; gauti savo asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu; pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Norėdami pasinaudoti šiomis teisėmis, lankytojai gali kreiptis į Muziejų žemiau nurodytais kontaktais.

Kontaktinė informacija

Viešoji įstaiga „Sakralus menas“ (Bažnytinio paveldo muziejus)

Įmonės kodas 300100459
S. Skapo g. 4, 01122 Vilnius
Tel. nr.: +370 5 269 7800
El. pastas: muziejus@bpmuziejus.lt

Galiojimas ir pakeitimai

Ši Privatumo politika galioja nuo 2020 m. gruodžio 21 d. Visi Privatumo politikos pokyčiai bus skelbiami Bažnytinio paveldo muziejaus internetinėje svetainėje www.bpmuziejus.lt. Privatumo politikos pakeitimai ir (ar) papildymai įsigalioja po jų paskelbimo interneto svetainėje.






Rėmėjai

Vilniaus Akivyskupija   
   
     
   

 

Informaciniai rėmėjai

       LRT   delfi.lt    bernardinai.lt