Muziejaus dirbtuvėse restauruotų objektų paroda

2020 09 14

10-ojo gimtadienio proga atidaryta Bažnytinio paveldo muziejaus dirbtuvėse restauruotų objektų paroda, liudijanti restauratorių darbo svarbą.

Didžiausia ir Lietuvos mastu vertingiausia liturginės tekstilės dalis saugoma Vilniaus arkivyskupijos Bažnytinio paveldo muziejaus fonduose.

2013 m. pradėjo veikti Bažnytinio paveldo muziejaus tekstilės restauravimo dirbtuvės. Dirbtuvėms vadovauja Indraja Kubilytė. Jai talkina Vidmantė Narvidaitė.

Indraja Kubilytė tekstilės restauravimo žinių sėmėsi vienos žymiausių Vokietijos restauratorių Ulrike’s Reichert dirbtuvėse Kelne ir 2013 m. balandį–gegužę, vadovaujama Danutės Murauskienės, atliko praktiką Lietuvos dailės muziejaus Prano Gudyno restauravimo centre. Indraja Kubilytė kasmet važiuoja į mėnesio trukmės stažuotę Ulrike’s Reichert dirbtuvėse Kelne, o meistrė atvyksta į Vilnių konsultuoti muziejininkių tekstilės eksponavimo ir saugojimo klausimais. Šį bendradarbiavimą remia Kelno arkivyskupija.

Parodos struktūra: eksponuojamos trys poros daiktų, vaizdžiai parodančių, kaip objektas atrodė iki ir po restauravimo. Daiktų istoriją ir būklę iki restauravimo taip pat liudija nuotraukos.

Parodoje pristatomi muziejaus tekstilės restauravimo dirbtuvėse ir stažuotėse Kelne atlikti darbai. Seniausias eksponatas – XVI–XVII a. stula.

Restauratorės darbo svarbą parodo iš sudilusių skutų atkurta XIX a. procesijų vėliava, iš nebūties prikeltas XVIII a. relikvijorius ir į vieną visumą sugrąžintos, sovietmečiu padalintos kontušo juostos dalys.

Parodos kuratorė: Indraja Kubilytė 
Parodos rėmėjai ir partneriai: Kelno arkivyskupija ir Vilniaus arkivyskupija. 
Informaciniai rėmėjai: bernardinai.lt

Daugiau informacijos telefonu 8 5 269 7800



 






MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria