Parodos „Pro Rytų vartus“ edukacinė programa

Nėra pasaulyje Oriento šalies. Nepaisant to, skirtingais laikais europiečiai taip vadino kraštus, nuo žemyno nutolusius į Rytus. Muziejaus parodoje „Pro Rytų vartus: Orientas Lietuvos liturginėje tekstilėje XVI–XX amžiais“ pristatomi unikalūs Oriento kraštų audiniai, išlikę Lietuvos liturginėje tekstilėje. Audiniai Šilko keliu iš Osmanų imperijos, Persijos, Indijos, Vidurio Azijos, Kinijos pasiekė mūsų kraštus skirtingais amžiais. Kviečiame moksleivius dalyvauti parodos edukacijose.

Edukacinė programa

Rojaus sodas

Rojaus sodas – tai mažųjų pasivaikščiojimas gėlių ir paukščių karalystėje. Paslaptingas istorikas vienuolyno bibliotekoje atranda seną rankraštį ir pakviečia vaikus į kelionę. Visi kartu leidžiasi ieškoti gražiausio sodo Dangaus karalystėje, o spalvingiausius žiedus aptinka rytietiškuose audiniuose. Skirta 1–4 kl. moksleiviams. Kaina 4,5 Eur.

Šilko kelias

Šilko kelią įveikti nėra paprasta. Keliautojų lauks užduotys ir žaidimai, reikės pasitelkti mokslininko įžvalgumą ir dailėtyrininko regą. Tačiau rezultatas nustebins – nukeliausime net iki pačios Kinijos, kur mūsų lauks kaip gyvatės besirangantys tikri kiniški drakonai. Skirta 5–9 kl. moksleiviams. Kaina 4,5 Eur.

Pro Rytų vartus

Pro Rytų vartus įleidžiame pokalbiui, o išlydime su pačių pieštais sudėtingais ornamentais. Norint pažinti skirtingų religijų simbolius, suprasti audėjų ir siuvinėtojų meistrystės lygį, teks paplušėti patiems, bent pieštuku atkartoti audinių raštus ir motyvus. Skirta 10–12 kl. moksleiviams. Kaina 4,5 Eur.

Edukaciniai užsiėmimai užsakomi iš anksto.
Užsiėmimai vyksta II–V nuo 11 iki 17 val. Grupės dydis – nuo 15 iki 30 moksleivių.
Daugiau informacijos: tel.+370 5 2697800, +370 5 2697803, el. p. edukacija@bpmuziejus.lt.

 




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria