Istorijos dirbtuvės „Vienuoliai mieste“

Lapkričio 3–6 d. kviečiame į istorijos dirbtuves vyresnių klasių moksleivius, svarstančius apie dailėtyros, istorijos ar klasikos studijas.

Šių metų tema – vienuoliai mieste. Senojo Vilniaus istorijoje, nuo pirmojo miesto paminėjimo iki paskutiniųjų klestėjimo metų, vienuoliai aktyviai veikė ir nuolat keitė miesto veidą. Krikščionybės tyrinėtojus domina skirtingų vienuolijų gyvenimo taisyklės, kultūros istorikai stebisi, kaip vienuoliai sugebėjo užpildyti visus miesto gyvenimo kampelius – nuo pamestinukų namų ir chirurgų-barzdaskučių darbo priežiūros iki valdovo laiškų rašymo ir įsitraukimo į sukilimus.

Kartu pažinsime vienuolišką miesto praeitį ir įsijausime į gido, istoriko bei menotyrininko vaidmenis. Programoje – teminės ekskursijos po Vilniaus katedrą, jos požemius ir varpinę, Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios ir bernardinių vienuolyno ansamblį. Dalyvių laukia kūrybinio rašymo varžybos, gidų edukacija, iliustracijų ir koliažų dirbtuvės su iliustratoriais Justina Norkute-Širin ir Artur Širin.

Skirta 11-12 kl. moksleiviams
Keturių dienų mokestis – 40 Eur
Maitinimas neįskaičiuotas
Registracijos anketa
Programa

Muziejaus veiklą finansuoja: Vilniaus arkivyskupija, Lietuvos kultūros taryba

Turite klausimų? Rašykite laura@bpmuziejus.lt arba skambinkite telefonu + 370 5 269 7800




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria