Konkursas vaikams „Dangaus miestas“

Jaunasis piligrime, 

Žiūrėdamas į Vilniaus žemėlapį arba panoramą netruksi pastebėti begalę bažnyčių bokštų ir kupolų. Prie daugelio iš šių šventovių įsikūrė vienuolynai, kuriuose ištisus šimtmečius meldėsi ir gyveno vienuoliai. Ne veltui Vilnius kartais vadinamas Dangaus miestu – čionykštės šventovės saugo įvairias paslaptis ir istorijas, meno bei istorijos turtus.“

Paveldėjus tokį brangų lobį ir titulą, nusikaltimas būtų jo nebranginti. Tavo užduotis – tai įamžinti! Čiupk Nikoną ar telefoną su kamera ir leiskis ieškoti Vilniaus vienuolynų lobių. Nebijok eksperimentuoti ir kurti – tikimės netikėtų rakursų ir naujo požiūrio taško. Susitikimai su Vilniaus vienuolynu pasauliu gali būti patys netikėčiausi – tad nurodome tau, jaunasis piligrime, tris temines kryptis, padėsiančias kelyje.

Pirmoji tema „Vilnius, remiantis dangų“ veda žvilgsnį aukštyn – link bažnyčių bokštų ir kupolų, stogų ir skliautų.

Antroji tema – „Šviesos architektūra“ – kvies užeiti vidun ir minutėlei sustoti. Pamatysi, nėra Vilniuje puikesnio architekto už saulę – gudrūs architektai šventovių erdvėse paslėpė šviesos žaismą. Tau tereikės kantrybės sulaukti tinkamo momento tai atrasti: lemtingas saulės spindulys senus pastatus gali paversti visai naujais kūriniais.

Trečioji tema – „Vienuolynų gyvenimas“. Pastatai lieka pastatais, jie vieniši be žmonių. Atrask, kas šiandien apgyvendino Vilniaus vienuolynų pasaulį – gal vaikai, čiuožinėjantys ant laiptų turėklų, gal tylūs vidudienio maldininkai, gal uoliai triūsiantis kiemsargis? Na tebūnie, padarysime išimtį ir itin simpatiškiems kačiukams ar balandžiams.

Atsimink, kad Vilniaus vienuolynai visu grožiu atsiskleidžia tik akiai, pasiruošusiai jais žavėtis. Siųsk savo fotografiją adresu edukacija@bpmuziejus.lt iki lapkričio 28 d. Laiške nurodyk savo vardą, pavardę, amžių, fotografijos pavadinimą bei temą. Konkurso dalyviai bus apdovanoti lapkričio 30 d. „Vilniaus vienuolijų istorijos“ pristatymo renginyje. Nugalėtojų lauks dangiški prizai!

 




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria