Šv. Kazimiero diena Lobyne

Šv. Kazimieras (1458–1484), Kazimiero Jogailaičio sūnus, gyveno tuo metu, kai karališkojo luomo pranašumai ir valdovo politinė galia turėjo ypatingą reikšmę. Tvirtai laikydamasis krikščioniškų vertybių, karalaitis priešinosi šeimos ir aplinkinių spaudimui gyventi „kaip visi“, vengė prabangos bei valdovo sūnui skirtų malonumų, o eidamas valstybines pareigas pasižymėjo teisingumu, išsiskyrė kaip rūpestingas ir tėvynės reikalams atsidavęs valdovas. Šv. Kazimieras yra vienas iš nedaugelio karališkos kilmės šventųjų, kurio nuopelnai ir dvasios tvirtumas buvo pripažinti netrukus po mirties.

Kovo 4 d., šeštadienį,  kviečiame į temines šv. Kazimiero ekskursijas šeimoms ir suaugusiems, kur išgirsite pasakojimus apie šv. Kazimiero gyvenimą, lengva ir žaisminga kalba papasakotas karalaičio kasdienybės istorijas, jam priskiriamų simbolių paaiškinimus. Ekskursijos vyks 12 val. ir 15.30 val., jų metu ir visą dieną taip pat siūlysime patiems ieškoti karalaičio simbolių liturginiuose induose, o atrastus žymėti specialioje edukacinėje knygelėje. Surinkę visus simbolius gaus prizų!
 
Norinčių pažinti Vilniaus katedros lobyno istoriją, laukiame 14 val. vykstančioje ekskursijoje „Vilniaus katedros lobynas“, kur papasakosime ne tik apie šv. Kazimiero ženklus liturginiuose induose, bet ir apie seniausius, vertingiausius tauriųjų metalų, tekstilės, tapybos kūrinius, dovanotus Vilniaus katedrai nuo pat valdovo Jogailos laikų. 
 

Renginiai yra www.700vilnius.lt programos dalis.
Muziejaus veiklą finansuoja: Vilniaus arkivyskupija, Lietuvos kultūros taryba.

Į ekskursijas būtina išankstinė registracija. Daugiau informacijos: tel. + 370 5 269 7800, el. p. edukacija@bpmuziejus.lt

 



MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

           bernardinai.lt        
             

Rėmėjai

       Domus Maria